Höstens fem mest lästa artiklar

Maria
Gustafsson
DELA
-

Debatt om vinst eller tillväxt först, om innovationer i sjukvården, vad politiker kan göra för att stärka entreprenörskap, vad som hindrar modebranschen att bli hållbar, och varför det ofta blir konflikt när forskare och entreprenör jobba ihop. Här är höstens mest lästa artiklar:

1. Debatt: Därför ska företag satsa på vinst före tillväxt
Per Davidsson har vid upprepade tillfällen rankats som en av världens 10 främsta entreprenörskapsforskare. Här presenterar han belägg för varför företag ska satsa på vinst före tillväxt.

2. Innovationer i sjukvården – så får du med dig medarbetarna
Managementinnovationer inom sjukvården haglar tätt. Men sjukvårdspersonal känner ofta ett motstånd inför initiativ långt ifrån sin verklighet. Ny forskning ger tips på hur du får medarbetarna med dig.

3. Valpanelen: Vad kan politikerna göra för att stärka entreprenörskap?
Inför valet frågade vi åtta professorer om vilka politiska åtgärder som egentligen krävs för att stärka entreprenörskap och innovation i Sverige.

4. Höga kostnader hindrar hållbar modebransch
Livsmedel, bostäder och transporter står för den största miljöpåverkan. På fjärde plats kommer mode- och textilindustrin. Produktinnovation kan göra branschen mer hållbar men det finns hinder på vägen för en omställning värd namnet.

5. Konfliktfyllt när forskare och entreprenörer jobbar ihop
Forskare som vill ta sin uppfinning ut på marknaden brukar ta hjälp av erfarna entreprenörer. Men när akademiker och entreprenörer jobbar ihop uppstår ofta konflikt. Ny forskning förklarar varför och ger tips för ett smidigt samarbete.

532

DELA