Webbinarium 30 maj: Tillväxt eller lönsamhet först – vad säger forskningen?

 Redaktionen
DELA
Malin Brännback och Per Davidsson föreläser på det ständigt aktuella temat – lönsamhet eller tillväxt först?

Tid: Måndag 30 maj 2022, 15.00-16.00
Plats: Digitalt via Zoom (länk skickas till anmälda några timmar innan)
Talare: Professor Malin Brännback, Åbo Akademi, Finland och professor Per Davidsson, Internationella Handelshögskolan i Jönköping och Queensland University of Technology, Australien.

Kort om föreläsningen: Att växa snabbt ses ofta som ett viktigt mått på framgång. Dagligen går det att läsa om riskkapitalfinansierade företag som ska skala upp och växa – och där snabb tillväxt prioriteras före lönsamhet. Men sundheten i den strategin ifrågasätts kraftigt i en ny, omfattande internationell studie av över 650 000 företag i 28 länder.

Den nya studien baseras på två andra studier genomförda av professorerna Per Davidsson och Malin Brännback. Båda professorerna visar i sina respektive studier att företag som börjar med att fokusera på lönsamhet har större sannolikhet att nå hög lönsamhet och hög tillväxt.

Måndagen den 30 maj, klockan 15.00-16.00, medverkar professorerna Malin Brännback och Per Davidsson i ett Estrad-webbinarium där de kommer att presentera och diskutera frågor kring lönsamhet och tillväxt.

Under webbinariet berörs bland annat följande frågor:
• Kan man växa sig lönsam?
• Kan tillväxt vara företagets största hot?
• Hur når man hög lönsamhet och samtidigt hög tillväxt?

Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor.

ANMÄL DIG

Kort om föreläsaren/föreläsarna: Malin Brännback är professor i internationell företagsverksamhet vid Åbo Akademi, Finland sedan 2003. Hennes forskning spänner sig över flera områden, från teknologibaserat entreprenörskap – särskilt bioteknologi – till vardagligt företagande. Särskilt fokuserar Malin på entreprenöriella intentioner och motivation samt tillväxtfrågor. Hon var dekan vid Åbo Akademi (2015-2019) och gästprofessor i entreprenörskap vid Stockholms Universitet 2012-2014. Författare till över 80 vetenskapliga artiklar och bokkapitel och bland annat 12 böcker.

Per Davidsson är professor i entreprenörskap på Internationella Handelshögskolan i Jönköping och vid Queensland University of Technology, Brisbane, Australien. Han har vid upprepade tillfällen rankats som en av de 10 främsta entreprenörskapsforskarna globalt. Per har varit ordförande för entreprenörskapsdivisionen inom Academy of Management och medredaktör för tre ledande forskningstidskrifter inom entreprenörskapsfältet. År 2013 blev han hedersdoktor vid Leuphanauniversitetet i Lüneburg, Tyskland.———–

543

DELA