Svårt att skörda kunskapens frukter
Åse
Karlén
- Publicerad: 26 mar 2019,
- 12:00 f m
- Uppdaterad: 26 mar 2019,
- 3:32 e m
DELA
Följande text publicerades även i Entré nr 1, 2019:
Christopher Baum, Hans Lööf och Pardis Nabavi intresserar sig för hur företag använder intern och extern kunskap för att skapa innovation. De har bland annat undersökt patentering, FoU-investeringar och pendlingstider i Sveriges 290 kommuner. Resultaten visar på stora skillnader i förmågan att slå mynt av kunskap som finns utanför det egna företaget. Exempelvis har företag med låg intern kunskap svårt att utnyttja kunskapspotentialer i närmiljön, och omvandla dem till tillväxt. Baum, Lööf och Nabavi har publicerat artikeln Innovation strategies, external knowledge and productivity growth i Industry and Innovation (nr 3, vol 26, 2019).
Kontakta hans.loof@indek.kth.se———–
700
DELA