Boktips: Etiska dilemman i entreprenörskapsutbildningen (open access)

Maria
Gustafsson
DELA
kreativitet, innovation, entreprenörskap, team, vägledning

Entreprenörskap är ett växande ämne på högskolor och universitet världen över, men med denna tillväxt uppstår också etiska dilemman. I The Ethics of Entrepreneurship Education utforskar Kyle Jensen de utmaningar som exempelvis lärare, investerare och mentorer ställs inför när de hanterar studenters entreprenörskap.

Boken tar upp frågor som: Bör universitetslärare investera i studenters startups? Hur bör tvister mellan grundare hanteras? Och vilken roll ska universitetet spela i studenters företagande? Jensen drar nytta av sin egen erfarenhet som lärare, entreprenör och mentor för att belysa dessa frågor och kommer med förslag på hur man kan navigera i de etiska gråzonerna.

Genom en kombination av ekonomisk teori, normativ etik och personliga berättelser, erbjuder boken vägledning till alla som är involverade i universitetsvärldens entreprenörskap. Med en viss portion av humor visar författaren hur man kan hantera de dagliga utmaningarna i detta snabbt växande utbildningsområde. Boken går att läsa gratis – ladda ner den här.

Titel: The Ethics of Entrepreneurship Education

Författare: Kyle Jensen

Förlag: The MIT Press

Utgivningsår: 2024

ISBN: 9780262380478

17

DELA