Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande.

Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande

Sök

Design som entreprenöriell drivkraft

Kort om föreläsningen:

Under denna föreläsning kommer Estrad mer än vanligt att fullgöra sitt syfte, d v s att vara en länk mellan den akademiska världen och näringslivet. Förutom att få två forskares syn på kopplingen mellan design och entreprenörskap kommer också en praktiker att, utifrån sin affärsverksamhet och sina erfarenheter, presentera intressanta synpunkter.

Först ut av de tre är Daniel Hjorth. Han kommer att diskutera designens roll i näringslivet utifrån den betydelse som ekonomi och estetik har/haft i västerländskt tänkande. Hjorths anförande berör även relationen design och entreprenörskap i dagens företagande.

Därefter kommer Ulla Johansson att äntra Estraden. Hon kommer att belysa utvecklingen av designbranschen och möten mellan designer, tekniker och marknadsförare – synergier och disharmonier.

Fredrik Magnussons presentation handlar om design som en kommersiell katalysator i innovationsprocessen. Han kommer att ge ett exempel från Propellers verksamhet och belysa det utifrån kommersiella vinklingar.

Kort om föreläsaren/föreläsarna:

Daniel Hjorth, verksam vid ESBRI, Malmö högskola och Växjö universitet är docent i företagsekonomi, redaktör och författare till ett flertal böcker om entreprenörskap och organisatorisk kreativitet. Han intresserar sig bl a för relationen entreprenörskap och estetik.

Ulla Johansson är universitetslektor vid Ekonomihögskolan, Växjö universitet. Hon forskar tillsammans med Lisbeth Svengren-Holm, Stockholms universitet, samt ansvarar för utvärderingen av regeringens designsatsningar 2003-2005. Hon har skrivit flera artiklar, några med feministiskt perspektiv, och en bok om ”Irony and organizations”.

Fredrik Magnusson är vd för designföretaget Propeller. Företaget grundades 1995 och har utvecklats till ett av Skandinaviens ledande designföretag. Exempel på deras produkter är bland annat Dorotelefoner och ergonomiska ridsadlar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Forskningsnyheter om innovation, entreprenörskap och småföretagande varannan vecka.

Samarbeta med Esbri

För en hållbar tillväxt och stärkt konkurrenskraft.

Mest läst

Sök

Arkiv