WEBBINARIUM | Så utnyttjar du innovation i ekosystemet för att öka värdet av disruptiv teknologi

DELA
Forskarna Arun Madanaguli, Patricia Garcia och Vinit Parida vid Norrlandsnavet, Luleå tekniska universitet.

Onsdag 15 november klockan 14.00-15.00 arrangerar Esbri och Norrlandsnavet ett kostnadsfritt webbinarium på temat disruptiv teknologi.

Tid: 15 november, 14.00-15.00
Plats: Zoom
Talare: Professor Vinit Parida, postdoktorerna Patricia Garcia och Arun Madanaguli, Luleå tekniska universitet

ANMÄL DIG HÄR

Många av Sveriges stora och etablerade företag ligger i framkant när det gäller innovation och utforskar dessutom disruptiva teknologier så som artificiell intelligens, elektrifiering, 6G med flera. De här företagen skapar kraftfulla samarbeten med olika aktörer i ekosystemet för att utnyttja den verkliga potentialen i dessa banbrytande teknologier. Ändå kämpar en hel del av företagen med att skapa konkret värde genom partnerskapen.

Under webbinariet kommer talarna att prata om de hetaste framväxande teknologiska trenderna och vilken inverkan de har på industriella partnerskap och samarbeten inom ekosystemet. Presentationerna är baserade på forskning som genomförts vid DigIn forskningscenter och Norrlandsnavet vid Luleå tekniska universitet. Forskningen har genomförts i samarbete med branschjättar och små innovativa företag i Sverige.

Några av de frågor som talarna kommer att besvara under webbinariet:

– Vilka utmaningar möter företag när de försöker kapitalisera på framväxande disruptiva teknologier?

– Hur kan stora företag främja ett effektivt samarbete med innovativa små och medelstora företag och startups?

– Hur kan företag strategiskt utforma och utnyttja partnerskap med innovationsekosystem för att skapa affärsfördelar?

Webbinariet genomförs på engelska och arrangeras av Esbri och Norrlandsnavet vid Luleå tekniska universitet.

ANMÄL DIG HÄR

Om talarna (fler talare kan tillkomma):

Vinit Parida är professor i entreprenörskap på Luleå tekniska universitet. Han bedriver forskning inom ämnena digital transformation, ekosystembildning och affärsmodellinnovation i samarbete med ledande globala företag.

Patricia Garcia är postdoktor vid Luleå tekniska universitet. Hon arbetar med flera forskningsprojekt som stöder företags organisationsutveckling genom implementering av digital teknik i samarbete med ekosystempartners.

Arun Madanaguli är postdoktor vid Luleå tekniska universitet. Hans huvudsakliga forskningsintressen är affärsmodeller och ekosystemimplikationer av framväxande teknik som AI och elektrifiering.

ANMÄL DIG HÄR

382

DELA