Besökarrekord på Esbris föreläsningsserie

Åse
Karlén
DELA

Följande text publicerades i ”Forskning om entreprenörskap & småföretag” (Entré) nr 2, 1999:

Under läsåret 1998/99 har Esbri genomfört tio föreläsningar i serien Forskare om entreprenörskap och småföretag. Sammanlagt har föreläsningsserien samlat närmare 1 200 intresserade deltagare med varierande bakgrund: företagare, politiker, tjänstemän från departement och myndigheter, representanter från intresseorganisationer samt andra forskare.

Mest välbesökt var föreläsningen den 25 februari 1999 då inte mindre än 145 personer närvarade. Ämnet för dagen var Är tillväxt alltid något att sträva efter? och föreläsare var docent Tomas Brytting, Handelshögskolan i Stockholm.

Föreläsarna har främst kommit från olika universitet och högskolor i Sverige, men vi är även stolta över att ha haft tre utländska gästföreläsare på besök: den brittiske professorn David Storey samt de båda amerikanska professorerna Kelly G. Shaver och Howard E. Aldrich.

Ämnena för föreläsningarna har varit skiftande. Några exempel på ämnen som behandlats är utveckling av entreprenöriella tankemönster, invandrarföretagande, kompetensutveckling i småföretag och vem som startar företag i Sverige.

Esbris föreläsningsserie fortsätter i början på höstterminen 1999.———–

1196

DELA