Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande.

Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande

Sök

Innovationssystem och interaktivt lärande

Kort om föreläsningen:

För att skapa tillväxt och konkurrenskraft i den moderna, kunskapsbaserade, ekonomin behövs innovationer. Men hur uppkommer innovationerna? Och hur utvecklas de? Svaren finns i innovationssystemen. Med ”innovationssystem” menar man den mängd aktörer och aktiviteter som tillsammans påverkar innovationernas uppkomst. Innovationssystem-ansatsen har vuxit fram inom akademin under de senaste 15 åren och spridits till både policymakare och företagsstrateger. Sedan några år tillbaka finns också en statlig myndighet, VINNOVA, som arbetar för att främja de svenska innovationssystemen.
Professor Charles Edquist menar att innovationer inte skapas isolerade inom enskilda företag, utan att de växer fram i gränslandet mellan olika organisationer och kunskapsområden. Under sin föreläsning berättar han mer om viktiga aktörer i innovationsskapandet, till exempel företag, universitet och myndigheter. Edquist kommer också att diskutera en rad aktiviteter som påverkar innovationssystemen, exempelvis utbildning, finansiering och skapandet av nya marknader.

Kort om föreläsaren/föreläsarna:

Charles Edquist är innehavare av Ruben Rausings professur i innovationsteknik vid Lunds tekniska högskola. I Lund är han också föreståndare för CIRCLE (Center for Innovation, Research and Competence in the Learning Economy). CIRCLE arbetar med forskning om innovation, forskning om forskning och forskning om kompetensutveckling, det vill säga tre olika typer av lärande.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Forskningsnyheter om innovation, entreprenörskap och småföretagande varannan vecka.

Samarbeta med Esbri

För en hållbar tillväxt och stärkt konkurrenskraft.

Mest läst

Sök

Arkiv