Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande.

Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande

Sök

Adhd – en tillgång för entreprenörskap?

Kort om föreläsningen:

Välkommen till en webbsänd föreläsning med möjlighet att ställa frågor till talaren!

Bilderna av psykisk ohälsa och NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) skiftar. I debatten, och även inom forskningen, betonas ofta negativa konsekvenser som utanförskap och arbetslöshet. Men ibland framställs NPF, och särskilt diagnosen adhd, som en superkraft. Människor med adhd hyllas för sin kreativitet och energi.

För några år sedan började professor Johan Wiklund fundera över kopplingar mellan adhd och entreprenörskap. 22 april delar han med sig av de senaste resultaten från sina studier. Forskningsområdet är relativt nytt, men röner allt större intresse.

Wiklund menar att för en person med adhd, kan tillvaron som entreprenör passa bättre än att vara anställd. Friheten att utforma sin arbetssituation är stor, och det går att få utlopp för kreativa idéer. Under föreläsningen kommer han att diskutera frågor som:

– Vad finns det för gemensamma drag hos människor med adhd och entreprenörer?
– Kan impulsivitet vara en tillgång för startups?
– Är entreprenörer med adhd mer innovativa än andra entreprenörer – och går deras företag bättre?

Kort om föreläsaren/föreläsarna:

Johan Wiklund är professor i entreprenörskap vid Syracuse University i USA och för närvarande gästprofessor i Sverige, Norge och Danmark. Han forskar främst om psykisk hälsa och ohälsa kopplat till entreprenörskap, och är en av världens mest erkända forskare inom ämnet. Wiklund är chefredaktör för tidskriften Entrepreneurship Theory and Practice.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Forskningsnyheter om innovation, entreprenörskap och småföretagande varannan vecka.

Samarbeta med Esbri

För en hållbar tillväxt och stärkt konkurrenskraft.

Mest läst

Sök

Arkiv