Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande.

Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande

Sök

Titel:

The Innovation Revolution in Agriculture – A roadmap to Value Creation (open access)

Författare:

Hugo Campos

Förlag:

Springer

Utgivningsår:

2021

ISBN:

978-3-030-50991-0

The Innovation Revolution in Agriculture – A roadmap to Value Creation (open access)

Befolkningen i världen växer samtidigt som klimatkrisen är ett faktum. Den globala livsmedelsproduktionen måste öka med 70 procent mellan 2009 och 2050. I utvecklingsländerna krävs en fördubbling. Hur ska vi lyckas mätta fler magar samtidigt som vi minskar klimatavtrycket?

I boken The Innovation Revolution in Agriculture – A roadmap to Value Creation har redaktören Hugo Campos samlat ett gäng forskare som skriver om innovation i jordbrukssektorn. Men den här gången ur ett lite annorlunda perspektiv – värdet för investerare, användare och kunder. Hur vi gör det attraktivt att investera i innovativa hållbara jordbruksföretag är en av frågorna som diskuteras.

Boken innehåller flera exempel på hållbara livsmedelssystem världen över. Den svenska forskaren Per-Ola Ulvenblad har skrivit ett kapitel om hållbar innovation i svenska jordbrukssektorn. Långt innan hållbarhet blev ett begrepp som alla känner till, har många jordbruksföretagare drivit sin produktion på ett hållbart sätt. Inte främst i vinstsyfte, utan med intentionen att bevara jorden och företaget till kommande generationer. Boken är tillgänglig via open acess och kan laddas ner gratis.

Samarbeta med Esbri

För en hållbar tillväxt och stärkt konkurrenskraft.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Forskningsnyheter om innovation, entreprenörskap och småföretagande varannan vecka.

Mest läst

Sök

Arkiv