Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande.

Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande

Sök

Titel:

Smart Policies for Societies in Transition – The innovation Challenge of Inclusion, Resilience and Sustainability (open access)

Författare:

Mats Benner, Göran Marklund och Sylvia Schwaag Serger

Förlag:

Edward Elgar

Utgivningsår:

2022

ISBN:

978-1-78897-080-8

Smart Policies for Societies in Transition – The innovation Challenge of Inclusion, Resilience and Sustainability (open access)

Hur ser innovationspolitiken ut i den värld vi lever i i dag med ett ostadigt ekonomiskt klimat, politisk turbulens och klimatkris? Och hur bör den utformas för att de stora samhällsutmaningarna inte ska leda till konflikt och splittring? I den tvärvetenskapliga forskningsantologin Smart Policies for Societies in Transition reder ett gäng svenska och internationella forskare ut hur vi kan säkerställa att vi i framtiden har det samhälle som vi vill ha.

I boken diskuteras bland annat hur politiken kan jobba över sociala, ekologiska och globala gränser för att åstadkomma kreativa lösningar. Vill vi ha en genuin transformation så kräver det enligt redaktörerna Mats Benner, Göran Marklund och Sylvia Schwaag Serger att vi förenar den sociala rörelsen med industri, politik och akademi. Och att intressenterna sätter djärva mål för vad vi kan skapa tillsammans. Boken går att läsa gratis online.

Samarbeta med Esbri

För en hållbar tillväxt och stärkt konkurrenskraft.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Forskningsnyheter om innovation, entreprenörskap och småföretagande varannan vecka.

Mest läst

Sök

Arkiv