Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande.

Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande

Search

Titel:

(De)Mobilizing the Entrepreneurship Discourse. Exploring Entrepreneurial Thinking and Action

Författare:

Frederic Bill, Björn Bjerke & Anders W Johansson

Förlag:

Edward Elgar

Utgivningsår:

2010

ISBN:

978-1-84980-145-4

(De)Mobilizing the Entrepreneurship Discourse. Exploring Entrepreneurial Thinking and Action

Frederic Bill, Björn Bjerke och Anders W Johansson har samlat sex av sina kollegor från Linnéuniversitetet och fem andra forskare i en tankeväckande bok. (De)Mobilizing the Entrepreneurship Discourse. Exploring Entrepreneurial Thinking and Action gör upp med några av de ”sanningar” som florerar inom entreprenörskapsfältet, och som återskapas av journalister, politiker och andra som pratar entreprenörskap.

Författarna slår till exempel fast att entreprenörskap handlar om mer än bara pengar, att det inte är manligt könat och att det inte enbart är ett jobb för hjältar. De påpekar också att entreprenöriella handlingar inte alltid behöver vara positiva.

Katja Lindqvist diskuterar i sitt kapitel kombinationen konst och entreprenörskap. Hon har studerat Edsvik konst och kultur, Tensta konsthall och Dalhalla, tre satsningar som har många gemensamma drag. De handlar om att eldsjälar som ville erbjuda högkvalitativ konst i en miljö som tidigare inte förknippats med detta. Till att börja med fungerade det bra, men när verksamheterna skulle formaliseras – och den långsiktiga finansieringen riggas – hamnade den konstnärliga ledaren i konflikt med styrelsen.

Karin Berglund och Johan Gaddefors argumenterar i sitt kapitel för motstånd som en viktig del i den entreprenöriella processen. Friktion gör att idéer manglas åt olika håll, och finner nya vägar. Och på den oväntade vägen kan nya möjligheter uppenbara sig.

Samarbeta med Esbri

För en hållbar tillväxt och stärkt konkurrenskraft.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Forskningsnyheter om innovation, entreprenörskap och småföretagande varannan vecka.

Mest läst

Search

Arkiv