Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande.

Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande

Search

Titel:

Handbook of Research on Innovation and Entrepreneurship

Författare:

David Audretsch, Oliver Falck, Stephan Heblich & Adam Lederer

Förlag:

Edward Elgar

Utgivningsår:

2011

ISBN:

978-1-84844-087-6

Handbook of Research on Innovation and Entrepreneurship

Som framgår av titeln är detta en handbok, och som sig bör spänner den över en vid bukett av ämnen inom fältet innovation och entreprenörskap. Det handlar bland annat om tillväxt, kunskapsspridning, policyskapande, små- respektive nyföretagande, entreprenöriellt lärande och om hur institutioner påverkar entreprenörskapet.

Pontus Braunerhjelm beskriver i ett kapitel hur kunskap, entreprenörskap, innovation och ekonomisk tillväxt hänger ihop. Ett komplext samspel, menar han, som fortfarande är ganska sparsamt beforskat. Länge behandlades de här begreppen som separata, och vikten av den enskilda entreprenören saknades i modellerna. Det är bättre nu, men fortfarande finns många vita fläckar på tillväxtkartan.

Bo Carlsson är inne på samma spår i sin historiska exposé över hur ny kunskap har bidragit till innovation och ekonomisk utveckling. Han pekar på att kunskapsutvecklingen i samband med andra världskriget i allt högre grad flyttade in på universiteten.

Under avdelningen aningen kontroversiellt hittar vi Nicos Nicolaous och Scott Shanes kapitel The genetics of entrepreneurship. De menar att en del av förklaringen till varför man blir entreprenör står att finna i genetiken. Även identifiering av entreprenöriella möjligheter och hur framgångsrik man är som entreprenör påverkas av generna, enligt Nicolaous och Shane.

Samarbeta med Esbri

För en hållbar tillväxt och stärkt konkurrenskraft.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Forskningsnyheter om innovation, entreprenörskap och småföretagande varannan vecka.

Mest läst

Search

Arkiv