Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande.

Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande

Sök

Titel:

Handbook of Research on Crowdfunding

Författare:

Hans Landström, Annaleena Parhankangas & Colin Mason

Förlag:

Edward Elgar

Utgivningsår:

2019

ISBN:

978-1-78811-720-3

Handbook of Research on Crowdfunding

Vilka ägnar sig åt crowdfunding, och vilken typ av företag lämpar sig finansieringsformen för? En ny bok sammanfattar den forskningsbaserade kunskapen om fenomenet crowdfunding.

Många bäckar små gör en stor å. Det är principen bakom crowdfunding, en finansieringsform där många människor satsar små belopp för att stötta ett entreprenöriellt företag.

Även om fenomenet är relativt nytt inom näringslivet, har det en lång historia inom konst, politik och välgörenhet. Frihetsgudinnan, vissa av Mozarts pianokonserter, och översättningen av Homeros Iliaden från grekiska till engelska är bara några kända exempel på crowdfundad kultur. Det skriver redaktörerna Hans Landström, Annaleena Parhankangas och Colin Mason i introduktionskapitlet till Handbook of Research on Crowdfunding.

I dagens digitaliserade värld är det förstås lite enklare för entreprenörer och donatorer att komma i kontakt med varandra. Bokens författare diskuterar bland annat utbud och efterfrågan, crowdfundingplattformar i olika delar av världen, samt vad som händer efter att en kampanj har avslutats. Boken innehåller också ett kapitel om bedrägerier och andra risker förknippade med crowdfunding.

Ett svenskt bidrag kommer från Claire Ingram Bogusz. Hon skriver om fenomenets multidisciplinära natur. Boken har ISBN 978-1-78811-720-3 och har getts ut av Edward Elgar.

Samarbeta med Esbri

För en hållbar tillväxt och stärkt konkurrenskraft.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Forskningsnyheter om innovation, entreprenörskap och småföretagande varannan vecka.

Mest läst

Sök

Arkiv