BOKTIPS | 66 regler som gör dig till en bättre entreprenör (gratis nedladdning)

Maria
Gustafsson
DELA
kreativitet, innovation, entreprenörskap, team, vägledning

Skyll inte på yttre omständigheter när det går dåligt. Anställ bara folk som tidigare har jobbat i ett nystartat företag. Ta hand om din hälsa! Det är tre av de 66 konkreta ”regler” för entreprenörer samlade i boken 66 Simple Rules for Entrepreneurs – A Roadmap for Improved Performance. Författarna Dean Shepard, Holger Patzelt och Nicola Breugst är alla professorer i företagsekonomi och baserar reglerna på deras egna och andras entreprenörskapsforskning.

Reglerna i boken är strukturerade efter företagarens resa. Det finns regler för att lättare se affärsmöjligheter, välja marknad att gå in på, för att fatta beslut – och kring hur man bör utveckla planer och strategier. Utöver de affärsmässiga delarna av entreprenörskapet, hittar vi också regler för hur entreprenörer kan ta sig igenom den känslomässiga berg- och dalbanan som entreprenörsresan innebär. Till exempel är det viktigt att ta sina negativa känslor på allvar och att ta reda på vad man behöver som människa för att må bra i sitt företagande.

Att jobba socialt hållbart och kunna hantera misstag och misslyckanden är också delar av företagsresan, som det finns en uppsjö regler kring. För att kunna stå emot kriser, till exempel, är det bra att vara optimist – det gör dig mer proaktiv.

För dem som vill veta mer om forskningen bakom reglerna finns det en lista i boken för vidare läsning. Ladda ner boken gratis.

Titel: 66 Simple Rules for Entrepreneurs 66 Simple Rules for Entrepreneurs – A Roadmap for Improved Performance (Open access)

Författare: Dean Shepard, Holger Patzelt, Nicola Breugst

Förlag: Palgrave Macmillan

Utgivningsår: 2024

ISBN: 978-3-031-62031-7 (inbunden), 978-3-031-62032-4 (e-bok)

66 Simple Rules for Entrepreneurs 66 Simple Rules for Entrepreneurs – A Roadmap for Improved Performance (Open access)

34

DELA