Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande.

Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande

Sök

Hur lyckas man som nyföretagare?

Praktiska lärdomar av teorin

Datum:
Föreläsare: Ekonomie doktor Mikael Samuelsson, Högskolan i Borås

Om föreläsningen:

Vad kan en praktiker lära av forskningen? En hel del, hävdar ekonomie doktor Mikael Samuelsson. Under sin föreläsning kommer han att ge en allmän överblick över forskningen om nyföretagande. Mer specifikt kommer han att redovisa resultat dels från sin avhandling, och dels från ett unikt forskningsprojekt som följer nyföretagare över tiden – med start innan de ens har hunnit bli företagare.

I sin avhandling (2004) studerade Samuelsson ett slumpmässigt urval affärsidéer under två år. Han visar bland annat att det är möjligt att skilja på innovativa och reproducerande idéer, och att de sistnämnda är i klar majoritet. Under föreläsningen kommer han bland annat att tala om risk, entreprenöriell kompetens, nätverk, formell utbildning och andra faktorer som är kopplade till framgången/misslyckandet utifrån de två typerna av affärsidéer.

Mikael Samuelsson kommer även att redovisa intressant kunskap från det svenska, longitudinella forskningsprojektet ”Panel Study of Entrepreneurial Dynamics”. Resultaten från detta projekt har många praktiska implikationer för människor som är aktiva i, eller intresserade av, entreprenöriella processer.

Läs gärna mer om Samuelssons avhandling här: www.esbri.se/artikel_visa.asp?id=244

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Forskningsnyheter om innovation, entreprenörskap och småföretagande varannan vecka.

Sprid er forskning i Esbris kanaler

Samarbeta med Esbri och sprid kännedomen om er forskning. Ett smart sätt att nå rätt in i målgruppen.

Mest läst

Sök

Arkiv