Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande.

Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande

Sök

Vem vill bli entreprenör?

Kort om föreläsningen:

Under föreläsningen kommer professor Lars Kolvereid att utifrån sin forskning besvara ett antal frågeställningar som berör entreprenörskap och nyföretagande. Vem vill blir entreprenör och vem blir det? Vem försöker starta företag och vilken typ av företag är det de startar? Vilka etableringsprocesser resulterar i faktiska företag och vilka gör det inte?

Kolvereid har också studerat nya företag och hur de utvecklas de första åren efter etableringen. Vad är det som gör att vissa går bra och andra dåligt? Han har även gjort internationella jämförelser utifrån data från exempelvis International Social Survey Programme, OECD, GEM (Global Entrepreneurship Monitor) och Flash Eurobarometer.

I slutet av föreläsningen kommer Kolvereid att ge förslag på åtgärder för att underlätta för nyföretagande. Det finns också utrymme för frågor och diskussion.

Kort om föreläsaren/föreläsarna:

Lars Kolvereid är professor i entreprenörskap vid Bodø Graduate School of Business. Han har i många år forskat kring entreprenörskap och hans forskningsintresse rör framförallt etableringsprocesser och nya företags möjlighet att lyckas.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Forskningsnyheter om innovation, entreprenörskap och småföretagande varannan vecka.

Samarbeta med Esbri

För en hållbar tillväxt och stärkt konkurrenskraft.

Mest läst

Sök

Arkiv