Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande.

Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande

Sök

Attraktiva städer

Kort om föreläsningen:

Charlotta Mellander intresserar sig för dynamiken i urbana miljöer. Globalisering, förbättrad infrastruktur och ny kommunikationsteknologi till trots – fortfarande har kunskaps- och kreativitetsbaserade aktiviteter en stark geografisk förankring. Storstäder fungerar som magneter för kreativa företag och människor, och spelar en viktig roll för den ekonomiska utvecklingen.

Mellanders föreläsning handlar om hur viktig platsen blivit för den ekonomiska utvecklingen. Hon kommer bland annat prata om huruvida det verkligen är arbetsmarknaden som lockar människor – eller om det egentligen är jobben som dras till människorna. Charlotta Mellander utlovar en spännande föreläsning om omvända samband, och om vad det faktiskt är som får människor att flytta eller stanna på vissa platser i dagens samhälle.

Kort om föreläsaren/föreläsarna:

Charlotta Mellander är professor i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Jönköping. Hon är även medarbetare till Richard Florida som grundat The Creative Class Group på Prosperity Institute i Toronto. Hennes forskning handlar bland annat om regional attraktionskraft, urbanisering, städernas betydelse samt förhållandet mellan tjänstesektorn och marknaden.

Läs mer om Mellanders forskning på bloggen Vertikals
På Twitter heter hon @CharlottadcM

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Forskningsnyheter om innovation, entreprenörskap och småföretagande varannan vecka.

Samarbeta med Esbri

För en hållbar tillväxt och stärkt konkurrenskraft.

Mest läst

Sök

Arkiv