BOKTIPS | Klimat, ojämlikhet och innovation: De stora utmaningarna för en hållbar framtid

I Handbook of Grand Challenges in Global Production and Innovation Networks riktar forskare strålkastarljuset mot vår tids stora samhällsutmaningar – och hur globala produktions- och innovationsnätverk påverkas och bidrar till att forma framtida hållbarhet.
NY FORSKNING | Från kontrovers till klassrum – UF:s resa in i den svenska skolan

När organisationen Ung Företagsamhet (UF) kom till Sverige 1980 möttes den av misstänksamhet och debatt. Fyrtio år senare är UF en självklar del av många gymnasieelevers vardag – och är ett exempel på best practice i internationella utbildningspolicydokument. Hur gick det till?
NY FORSKNING | När skolan blir ”business” – forskare varnar för konsekvenserna

En gymnasieskola med entreprenörskapsprofil har stått i centrum för en flerårig studie vid Stockholms universitet. Den tydliga profileringen påverkar både elevernas lärande och synen på utbildning i stort, visar forskningen.
NY FORSKNING | Så kan negativa känslor driva ditt företag framåt

Negativa känslor som ilska, frustration och besvikelse behöver inte vara ett hinder för småföretagare – de kan i själva verket bli en drivkraft. Det visar en doktorsavhandling vid Jönköping University.
BOKTIPS | Småföretagens roll i innovationssystemet

Offentlig finansiering av småföretags forskning och utveckling har spelat en viktig roll i USA sedan 1940-talet. I boken Small Business Innovation in the Public Interest: A Study of the U.S. National Institutes of Health granskar författarna hur småföretag som får offentliga medel från National Institutes of Health (NIH) bidrar till innovation, ekonomisk tillväxt och samhällsutveckling.
Nytt kompetenscentrum för social innovation ska stärka unga i södra Stockholm

Södertörns högskola leder ett nytt forsknings- och samverkansprojekt med målet att skapa mer sysselsättning för unga i södra Stockholm. Kompetenscentrum för Sociala Innovationer Södertörn ska byggas upp under tre år.
NY FORSKNING | Så skapas innovation i världens finaste kök

Stjärnkockarna i de mest exklusiva restaurangerna är innovatörer som sätter trender för hela restaurangvärlden. Halmstadsforskare har intervjuat 20 Michelin-kockar om hur de skapar innovation.
BOKTIPS: Redovisarnas och revisorernas framtid – hur ser den ut?

Digitalisering, klimatutmaningar och skärpta regler har länge pressat redovisnings- och revisionsbranschen. Och för mindre företag har anpassningen varit särskilt svår. Så hur kan små och medelstora företag i branschen möta de nya kraven i en snabbt föränderlig värld?
NY FORSKNING | Så lyckas företag med hållbar innovation

Företag lägger ner mängder med resurser på hållbara innovationer. Men vad krävs för att lyckas med satsningarna? Färsk forskning vid Handelshögskolan i Göteborg har identifierat tre nyckelfaktorer.
Mest lästa artiklarna i sommar

Natur och entreprenörskap för ökad psykisk hälsa, misstag vid produktutveckling och kulturkrockar i statliga projekt. Det är ämnena i några av sommarens mest lästa artiklar.