Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande.

Sprider forskning om innovation, entreprenörskap och småföretagande

Sök

Många är kallade, få är utvalda

– Två perspektiv på företagandets dynamik

Datum:
Föreläsare: Filosofie doktor Marcus Box, Södertörns högskola och Ratio samt ekonomie doktor Mikael Samuelsson, Handelshögskolan i Stockholm

Om föreläsningen:

Hur dynamiskt är det svenska entreprenörskapet? Under denna Estradföreläsning möter vi två spännande forskare som har tittat närmare på den frågan – men utifrån vitt skilda utgångspunkter.

Marcus Box är ekonom-historiker och har studerat svensk företagsutveckling ur ett hundraårigt perspektiv. Utifrån sina longitudinella databaser berättar han bland annat om när, och i vilken omfattning, företag växer och/eller läggs ner. Det handlar dels om företagens ”beteende” i kombination med förändringar i omgivningen, dels om företagsspecifika faktorer som företagets storlek eller plats i livscykeln.

Mikael Samuelsson är företagsekonom och intresserar sig för entreprenörskap i vardande, nyföretagande och företagsutveckling. Han diskuterar bland annat frågan: Hur kommer det sig att 74 procent av dem som försöker starta företag lägger ner inom 6 år? Samuelssons del av föreläsningen har kopplingar till såväl den globala entreprenörskapsmätningen GEM, som till Darwins evolutionsteori.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Forskningsnyheter om innovation, entreprenörskap och småföretagande varannan vecka.

Sprid er forskning i Esbris kanaler

Samarbeta med Esbri och sprid kännedomen om er forskning. Ett smart sätt att nå rätt in i målgruppen.

Mest läst

Sök

Arkiv